Broederschap

Over Broederschap

Broederschap is dat wat ons mannen met elkaar verbindt. Het is echter vaak schrijnend om te zien hoe wij mannen contact met elkaar maken en onze mannelijke relaties onderhouden. Dit is niet verwonderlijk als we kijken naar de culturele overtuigingen die ons worden voorgehouden. Als Nederlandse man behoren we vooral sterk, beschaafd en succesvol te zijn.

Zwaktes en kwetsbaarheid mogen er wel zijn, maar het liefst achter gesloten deuren. En gevoelens houden we als man voor onszelf en problemen lossen we vooral zelf op. Het gevolg is dat als mannen bij elkaar komen men al snel belandt in basale oppervlakkigheden en we het moeilijk vinden om onze kwetsbaarheid te laten zien en werkelijke intimiteit tussen mannen te voelen.

 

Waarom een Avontuur van de Man?

Avontuur van de Man laat je aan den lijve ervaren wat het betekent om je met jezelf en andere mannen te verbinden. Je wordt gevraagd je angst voor schuld en schaamte los te laten en je kwetsbaarheid aan andere mannen te tonen. We leren je hoe je als man in relaties om kunt gaan met paradoxen als trouw en ontrouw, macht en onmacht, vertrouwen en wantrouwen en seksualiteit en intimiteit. Daarnaast nodigen we je uit een broeder onder broeders te zijn en je te laten dragen door de broederschap van mannen.

 

Over dit artikel

Dit artikel is een onderdeel van de driehoek; Broederschap, leiderschap en krijgerschap. Wil je meer weten over mannenwerk? Kijk dan ook eens bij de achtergrond van onze mannentraining, het Avontuur van de Man. Je kunt ook contact opnemen met Sjaak of Rik.