Huna

Wat is Huna

Huna is de eeuwenoude leer ontstaan op het eiland Hawaï. Het is een praktische leer met als basis filosofie, sjamanisme en psychologie.

Vanuit deze leer werken wij veel met praktische oefeningen en komen we dichter bij onszelf. De leer van Huna wordt omschreven als verborgen kennis en gaat er vanuit dat je al over alle hulpbronnen beschikt. Vanuit die gedachte hoeven we je dus alleen maar te helpen het te vinden, je beschikt er immers al over. Huna kent 7 principes die je tijdens weekenden, personal coaching en avond bijeenkomsten vaak onderbewust tegenkomt. Dit zijn de 7 principes:

  1. IKE – The world is what you think it is
  2. KALA – There are no limits, everything is possible
  3. MAKIA – Energy flows where attention goes
  4. MANAWA – Now is the moment of power
  5. ALOHA – To love is to be happy with
  6. MANA – All power comes from within
  7. PONO – Effectiveness is the measure of truth

Bekijk hier een filmpje over de 7 principles:

Ho’oponopono

Spreek het maar eens hardop uit. Ho’oponopono gaat om vergeven, vanuit die balans kun je weer een stap vooruit zetten. Maar wie moet ik precies vergeven? Dat ben je eigenlijk zelf, het zijn je eigen wetten en regels die je jezelf hebt opgelegd. Het is jouw persoonlijke meetlat waaraan je goed en fout relateert.

Ho’oponopono betekent zoveel als rechtzetten. Hiermee kom je beter in balans met jezelf en zorg je dat je gaat uitstralen wat wie jij werkelijk bent, vanuit jouw innerlijke kracht.

Meer weten over Huna? Neem gerust eens contact op met Sjaak, hij kan je er alles over vertellen.