Krijgerschap

Wat is krijgerschap?

Het archetype van de Krijger staat symbool voor de oerkracht en het levensvuur dat iedere man in zich draagt. De krijgerschap energie in de man zorgt ervoor dat hij erop uit wil trekken en het avontuur tegemoet wil treden. Een man die zijn innerlijke Krijger goed ontwikkeld heeft is moedig, daadkrachtig en creatief. Een ware krijger durft risico’s te nemen, is in staat grenzen te stellen en strijdt, vanuit een diep weten, doelgericht op zijn idealen.

Omdat een ongezond ontwikkelde Krijger kan leiden tot agressie, onderdrukking en het misbruiken van macht, is dit archetype steeds vaker als maatschappelijk ongewenst beschouwd en is het grotendeels uit onze opvoeding verdwenen. Het gevolg is dat veel jongens de pure krijger-energie hebben moeten missen in hun ontwikkeling naar mannelijkheid. En als een jongen deze energie niet constructief leert gebruiken kan het op latere leeftijd ongezond, ongericht of juist helemaal niet naar buiten komen.

Om je doelen in het leven te bereiken en om dienstbaar te zijn aan je leefomgeving heb je als man echter een gezond ontwikkelde Krijger nodig. Tijd dus om de Krijger in de man wakker te maken en hem weer in ere te herstellen!

 

Hoe helpen wij jou?

Tijdens de workshop ga jij, samen met andere mannen, op zoek naar de krijger in jou en wordt je opnieuw ingewijd in het krijgerschap. We kijken waar hij zich verstopt heeft, welke kwaliteiten hij herbergt en hoe hij zich wil manifesteren. Daarnaast besteden we ook ruim aandacht aan hoe je jouw krijger-energie kunt leren hanteren en hoe je die kunt integreren in je dagelijks leven, zodat jij je leven vorm kunt geven zoals jij dat wilt. 

Over dit artikel

Dit artikel is een onderdeel van de driehoek; Broederschap, leiderschap en krijgerschap. Wil je meer weten over mannenwerk? Kijk dan ook eens bij de achtergrond van onze mannentraining, het Avontuur van de Man. Je kunt ook contact opnemen met Sjaak of Rik.