Sjaak Hoogerheide

In 2001 ben ik echt begonnen aan mijn persoonlijke ontwikkeling, begonnen met het beantwoorden van essentiële vragen. Vragen  zoals “Wie ben ik nu eigenlijk echt? Ben ik de man die ik wil zijn?  Ben ik wel de vader die ik wil zijn voor mijn kinderen? Ben ik de echtgenoot, vriend, minnaar die ik wil zijn?”.

Ik kwam op dit pad terecht doordat er in 2001 een cadeautje in mijn hoofd werd gevonden in de vorm van een hersentumor. Dit was mijn moment om te beslissen dat ik alles anders aan mocht pakken. Dit was pas het begin.

Alles ging op de schop; wat was de relatie met mijn vader eigenlijk? Had ik wel een relatie met mijn vader?  Haal ik alles uit mijn leven?

Tot nu toe is het een geweldige reis, een reis die door blijft gaan.  Ik kom steeds dichter bij huis,  dichter bij mijn eigen hart, thuis.

En ja hoor, nog steeds maak ik “fouten”. Dagelijks zijn de nodige uitdagingen volop aanwezig, blijf ik leren,  sta ik daar geheel voor open, ga ik het allemaal aan.

Voor dit alles was ik zoals zovele van ons vooral bezig met maatschappelijke en economische doelstellingen. Met de vraag “wat vinden anderen van mij?”.

Mijn achtergrond

Ik heb veel gereisd, veel geleerd. Ben overal geweest en kom er steeds meer achter dat  het dichtbij te vinden is. Dichtbij is de liefde, de groei en ontwikkeling.

Via allerlei trainingen en workshops ben ik gekomen waar ik nu sta. Steeds meer op mijn plek, steeds meer thuis in mijn eigen zijn.

Op Hawaii mooie Huna lessen gevolgd bij Serge Kahili King en Abraham Kauai. In een later stadium heb ik dezelfde lessen zelf mogen geven.

In Californië heb ik gewerkt met Deepak Chopra en heb ik  met Debbie Ford mogen  trainen.

Mijn NLP ervaring heb ik op mogen doen bij o.a. Paul Liekens in België, mooie man die liet ervaren op wat  voor simpele manier je spiritualiteit met twee voeten op de grond kunt ervaren.

Mannenwerk

Vanaf 2009 kwam ik in contact met mannenwerk. Mijn mannentraining werd in België  gegeven door Dirk Ghekiere, een boom van een man met zijn “maar” 1 meter 60. Wat een inspiratie, wat een gevecht met mezelf.  Hier heb ik echt geleerd mijn angsten onder ogen te komen, ze aan te kijken, ze aan te gaan. Tijdens deze training heb ik mijn vrouw ten huwelijk gevraagd. Tot op de dag van vandaag is het een mooie reis. Mijn vrouw draagt mij op handen, staat  achter me, naast me. Ze is bereid me te confronteren, me uit te dagen en me te dwingen mijn pad te volgen.

Sinds 2013 geef ik mannenwerk op mijn eigen manier, onder het motto; vanuit liefde kun je alles doen, alles geven en delen met moedige mannen.

Ik nodig je uit om met mij op reis te gaan, aan te kijken, te doorvoelen wat er op jouw pad komt. Ik nodig je uit daar samen met andere mannen een weg in te vinden. Welkom!

mail: sjaak@avontuurvandeman.nl

tel: 06 – 54764848